logofront.png
"Célunk az elektronikus kereskedelembe és vásárlásba vetett bizalom erősítése és az internetes vásárlásokban rejlő kockázatok csökkentése."

www.megbizhatobolt.hu
webáruház értékelő és véleményező rendszer

Vásárlói Kisokos

TwitterFacebookGoogle bookmark

Minden elektronikus vásárlás előtt érdemes pár biztonsági ellenőrzést végezni az adott webáruház oldalán.

 

Minden esetben nézze meg az üzemeltető adatait (cég nevét, cégjegyzékszámát, székhelyét, telefonszámát és e-mail címét) ezek teszik lehetővé a kereskedő azonosítását, illetve felmerülő probléma esetén a panasz orvoslását. Ennek hiányában probléma esetén nem tud semmilyen hatósági szervnél panaszt tenni.

Nézzen utána, hogy az adott terméket, szolgáltatást, mennyiért és milyen egyéb járulékos költségekkel kínálják megvásárlásra. A kereskedő köteles feltüntetni, hogy az oldalon szereplő árak tartalmazzák-e az ÁFA-t.

A termék árán kívül milyen egyéb költsége van a terméknek/szolgáltatásnak (csomagolás, szállítás stb.).

A regisztráció során csak és kizárólag az azonosításhoz és az áru házhoz szállításához szükséges legfontosabb adatokat adják meg!

Tizennégy napon belül lehetősége van meggondolnia magát és indoklás nélkül elállnia a vásárlástól. Ebben az esetben az eladónak 14 napon belül vissza kell fizetnie a termék árát. A termék visszajuttatásának a költsége a vásárlót terheli. Minden esetben olvassa el a webáruház oldalán az elállási jog ismertetését!

Bankkártyája PIN kódját soha senkinek ne adja meg!

Mindig olvassa el az Általános Szerződési (vagy Vásárlási) Feltételeket!

Ajánlott - amennyiben lehetősége van - minden webáruházból először egy kisebb értékű terméket rendelni, ezáltal meggyőződhetünk arról, hogy a kereskedő megfelelő minőségű terméket árusít-e, betartja-e a honlapon vállalt szállítási határidőt, kapunk-e számlát.

 

Vásárlói kisokos

Tudja, hogy melyek azok az információk amelyeket mindenképp ellenőriznie kell mielőtt bármit megrendelne az interneten?


Irányelveink

Célunk az elektronikus kereskedelembe vetett bizalom erősítése és a vásárlásokban rejlő kockázatok csökkentése.

Regisztráció

Webáruházak, internetes kereskedők, online értékesítési felülettel rendelkező szolgáltatók részére.