logofront.png
Nyomtatás PDF

Kérjük Önt, mielőtt megrendelését elküldené a Vásárlási Feltételeket szíveskedjen átolvasni, mert megrendelése elküldésével egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti és elfogadja a Vásárlási Feltételeket, amely Ön és a www.megbizhatobolt.hu oldal üzemeltetőjével, a Pronetkom Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság között, a megrendelés visszaigazolásával szerződésként létrejön.

Az Ön által vásárolt szolgáltatás eladója a Pronetkom Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Pontos, jogszabályok által meghatározott adatai:

A cég rövidített elnevezése: Pronetkom Kft.

Székhely: 4244 Újfehértó, Madách utca 21.

Számlavezető bank: Takarékbank Zrt.

Bankszámlaszám: 68800013-00654317

Adószám: 23404797-1-15

Nyilvántartási szám: 6617263

Kapcsolattartó neve: Boda Erika

A cég elektronikus elérhetősége: info[kukac]megbizhatobolt.hu

Cégjegyzékszáma: 15-09-077797 nyilvántartásba vette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság mint Cégbíróság

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-55204/2012.

(továbbiakban Szolgáltató)

 

Tárhelyszolgálató adatai

Üzemeltető: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.

Bankszámlaszám: 10702215-48381002-51100005 (CIB Bank Zrt.)

Székhely: 1144 Budapest, Ormánság u 4.

Cégjegyzékszám: 01-09-909968

Adószám: 14571332-2-42

E-mail: support[kukac]tarhely.eu

 1. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

 2. Szerződő megbízza Szolgáltatót a Szerződő által üzemeltetett weboldal/webáruház ellenőrzésével.
 3. A megbizhatobolt.hu oldalon eladásra kínált szolgáltatás képezi a Szolgáltató és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A vásárolni kívánt szolgáltatás tulajdonságai és jellemzői a konkrét termék termékleírásában található meg részletesen.
 4. Kérjük, hogy a csomagajánlatok menüpont alatt található leírást figyelmesen olvassa el, hogy pontosan azt a szolgáltatást rendelhesse meg, melyre szüksége van. Adott esetben kérdje a megbizhatobolt.hu segítségét. A megjelenített szolgáltatás kizárólag a megbizhatobolt.hu weboldalon rendelhető meg.
 5. A feltüntetett képek helyenként illusztrációk.
 6. A vételár mindig a kiválasztott szolgáltatás mellett feltüntetett bruttó ár.
 7. Szolgáltatás igénybevételének módja

 8. Szerződő a megbizhatobolt.hu weboldalon a Jelentkezés menüpontban található mezők kitöltésével és elküldésével megbízza Szolgáltatót a minősítés elvégzésére. A minősítési folyamat során a Szolgáltató ellenőrzi, hogy a minősítésre ajánlott weboldal/webáruház megfelel-e a Magyarországon hatályban lévő legfontosabb jogi követelményeknek: üzemeltetői adatok megléte, rendelési információk, csomagátvétel és házhozszállítási információk, jótállási és garanciális információk, a vásárlástól való elállási jog ismertetése, elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató, adatkezelési információk, általános szerződési feltételek megléte, megfelelőek e a weboldal/webáruházban megjelenített termékekkel kapcsolatos információk, termék neve, jó minőségű termékfotó.
 9. A fent említett ellenőrzések mellett megvizsgáljuk az oldal felhasználó barát jellegét is: Mennyire áttekinthető a felhasználó számára a weboldal.
 10. Hogyan segíti a kereskedő a fogyasztó vásárlási tájékozódását, milyen könnyen lehet navigálni az oldalon, működnek-e keresők, összehasonlító alkalmazások, katalógusok és a vásárlást megkönnyítő elemek.
 11. Megtévesztő, félreérthető információk találhatóak-e az oldalon.
 12. A szolgáltatási díja

 13. Alap csomag: A csomag tartalmazza a minősítési folyamat díját, a „MEGBÍZHATÓ BOLT” tanúsítvány használatát és a megbizhatobolt.hu oldalon való megjelenést. Az ellenőrzés eredményéről és az esetleges hibákról, észrevételekről írásos dokumentáció készül melyet Szolgáltató e-mailen juttat el Szerződőhöz. Szolgáltatás díja: 27900 Ft./év
 14. Extra csomag (Alap csomag ügyfélszolgálat ellenőrzéssel): A csomag tartalmazza a minősítési folyamat díját, a „MEGBÍZHATÓ BOLT” tanúsítvány használatát és a megbizhatobolt.hu oldalon való megjelenést, valamint Szerződő ügyfélszolgálati rendszerének telefonon és e-mailen történő ellenőrzését. Az ellenőrzés eredményéről és az esetleges hibákról, észrevételekről írásos dokumentáció készül, melyet Szolgáltató e-mailen juttat el Szerződőhöz. Szerződő kérésére az ellenőrzés eredményét Szolgáltató közzéteszi a megbizhatobolt.hu oldalon. Szolgáltatás díja: 37900 Ft/év
 15. Ultra csomag (Extra csomag próbavásárlással): A csomag tartalmazza a minősítési folyamat díját, a „MEGBÍZHATÓ BOLT” tanúsítvány használatát és a megbizhatobolt.hu oldalon való megjelenést, valamint Szerződő ügyfélszolgálati rendszerének telefonon és e-mailen történő ellenőrzését, illetve próbavásárlást. A próbavásárlás során ellenőrzésre kerül a Szerződő webáruháza által kiküldött csomag tartalma, a csomag szállítás utáni állapota. Az ellenőrzés eredményéről és az esetleges hibákról, észrevételekről írásos dokumentáció készül, melyet Szolgáltató e-mailen juttat el Szerződőhöz. Szerződő kérésére az ellenőrzés eredményét Szolgáltató közzéteszi a megbizhatobolt.hu oldalon. Szolgáltatás díja 47900 Ft/év
 16. Szolgáltatás igénybevételének feltételei

 17. A szolgáltatás megrendelése a megbizhatobolt.hu weboldalon keresztül
 18. Díjbekérő banki átutalással történő kiegyenlítése. A megrendelés a díjbekérő banki átutalással történő kiegyenlítése után tekinthető véglegesnek. A díjbekérő kiegyenlítése után a számlát távnyomtatással küldjük a rendelés folyamán megadott email-címre. (A távnyomtatás igazodik a számla, egyszerűsített számla és nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint a nyugta adását biztosító pénztárgép és taxaméter alkalmazásáról szóló 24/1995. (XI. 22.) PM-rendeletben ismertetett kívánalmakhoz.) A számlázással kapcsolatos egyéb kérdéseket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email-címre várjuk.
 19. A díjbekérő banki átutalással történő kiegyenlítését követően Szolgáltató a Szerződő fél részére számlát köteles írni.
 20. A megrendelő elfogadja, hogy a Szolgáltató a legjobb tudása szerint igyekszik elvégezni a weboldal/webáruházak ellenőrzését az ellenőrzés során törekszik a mindenkori hatályos hazai elektronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályok mellett figyelembe venni a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság irányelveit, de a szolgáltató nem garantálja, hogy egy esetleges hatósági ellenőrzés vagy bírósári eljárás során a hatóság, illetve bíróság nem állapít meg jogsértést.
 21. Szolgáltató kötelezettségei, feladatai

 22. Szolgáltató köteles a Szerződő fél által minősítésre ajánlott weboldal/webáruház ellenőrzésének megkezdésére a szolgáltatás díjának a Szolgáltató bankszámlájára történő megérkezése után legkésőbb 2 munkanappal.
 23. A Szolgáltató köteles a Szerződő fél által minősítésre ajánlott weboldal/webáruház ellenőrzésének elvégzésére, amely során Szolgáltató különös figyelmet fordít az adatvédelmi és fogyasztóvédelmi előírások, valamint az internetes kereskedelemre vonatkozó jogszabályok által meghatározott alapvető követelmények meglétére.
 24. A Szolgáltató köteles a minősítési folyamat eredményéről a Szerződő felet elektronikus úton értesíteni.
 25. A Szolgáltató köteles a Szerződő fél számára egyedi azonosítószámmal ellátott minősítést igazoló logót biztosítani, amennyiben a Szerződő fél a minősítési folyamatnak megfelelt, vagy a Szolgáltató által talált hiányosságokat pótolta és a szolgáltatás ellenértékét a Szolgáltató bankszámlájára átutalta.
 26. Szolgáltató köteles a Szerződő fél minősített weboldal/webáruházát a megbizhatobolt.hu weboldalon a kategóriájának megfelelő boltlistában elhelyezni.
 27. A „MEGBÍZHATÓ BOLT” minősítésen megfelelt, Szerződő által üzemeltetett weboldal/webáruházakkal kapcsolatban Szolgáltató jogi, anyagi garanciát és felelősséget nem vállal.
 28. Vásárlói panaszok esetén a „MEGBÍZHATÓ BOLT” minősítés elveszíthető. Szolgáltató kötelessége a vitás esetek kivizsgálása, amely a panaszos vásárló(k) és a weboldal/webáruház üzemeltető megkérdezésével zajlik.
 29. Szerződő kötelezettségei, feladatai

 30. Szerződő köteles a Szolgáltató által rendelkezésére bocsátott „Megbízható bolt” logót jól látható módon a minősített weboldal/webáruház főoldalán, vagy aloldalán (aloldalain) elhelyezni.
 31. A Szerződő köteles változtatás nélkül elhelyezni minősített weboldalán a Szolgáltató által a rendelkezésére bocsátott kódot.
 32. A Szerződő köteles az e-kereskedelem Magyarországon hatályban lévő összes jogszabályának betartására.
 33. A Szerződő köteles a Szolgáltató által küldött díjbekérő számlát banki átutalással a kézhezvételtől számított 5 munkanapon belül kiegyenlíteni. Ennek hiánya esetén Szolgáltató törli Szerződő megrendelését.
 34. Szerződő köteles a Szolgáltató által javasolt módosításokat elvégezni annak érdekében, hogy a "MEGBÍZHATÓ BOLT" logót használhassa.
 35. Szolgáltatási csomagváltás lejárati idő előtt

 36. Amennyiben Szerződő az előfizetési időszak alatt kisebb csomagról nagyobb csomagra kíván váltani, abban az esetben a Szerződő félnek a két csomag árkülönbözetét kell megfizetnie díjbekérő ellenében. A díjbekérő banki átutalással történő kiegyenlítését (jóváírását) követő 2 munkanapon belül Szolgáltató az új szolgáltatásról számlát állít ki Szerződő részére.
 37. Amennyiben Szerződő az előfizetési időszak alatt nagyobb csomagról kisebb csomagra kíván váltani, a két csomag árkülönbözetét Szolgáltatónak nem áll módjában visszafizetni.
 38. Rendelési folyamat

 39. A Szerződő megrendelése elküldésével a megbizhatobolt.hu megrendelőjévé válik. A megrendelés a díjbekérő banki átutalással történő kiegyenlítése után tekinthető véglegesnek.
 40. A megrendelő a www.megbizhatobolt.hu/csomagok oldalon található 3 szolgáltatás közül választhat.
 41. A kiválasztott csomag alatt található „Megrendelem” gombra kattintva kezdheti a szolgáltatás megrendelését.
 42. A megrendelőlapon az adati megadása után válassza ki, hogy melyik szolgáltatást (csomagot) szeretné megrendelni.
 43. Az adatbeviteli hibák javítására a „Küldés” gomb megnyomása előtt van lehetőség (számítógépének "Delete" billentyűzetével).
 44. Amennyiben nehézségekbe ütközne az adatbeviteli hibák azonosításának és kijavításának lehetőségeiről és eszközeiről, kérje Ügyfélszolgálatunk segítségét a KAPCSOLAT menüponton keresztül!
 45. Kérjük, ellenőrizze le a megadott számlázási címet, postázási címet, a megrendelt szolgáltatás árát, típusát, a megadott e-mail címet. A leadott megrendelésről e-mailt küldünk Önnek a megadott e-mail címre.
 46. Adatkezelési Nyilatkozat

 47. Jelen Adatkezelési Nyilatkozat célja, hogy a megbizhatobolt.hu weboldal szolgáltatását igénybe vevő Szerződő a szolgáltatás megrendelése során megadott és a weboldal üzemeltetői („Adatkezelő”) számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatároz.
 48. Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét az oldalon vagy az oldal közvetítésével.
 49. Adatok

 50. A www.megbizhatobolt.hu bizonyos szolgáltatás megrendelése esetén olyan adatokat is megadhatnak, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősülnek, így azok kezelésére ezen jogszabály rendelkezései az irányadók.
 51. Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet.
 52. A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül kizárólag a név és az e-mail cím tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes adatnak. A weboldal használata során az Adatkezelő részére tárhely szolgáltatást nyújtó szolgáltató tudomására juthatnak bizonyos, a felhasználó Internet használatával kapcsolatos adatok (pl. IP-cím stb.), amelyet az Adatkezelő nem kezel; ebben a körben a mindenkori tárhely-szolgáltató adatkezelési irányelvei irányadóak.
 53. Az adatkezelés célja

 54. Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása.
 55. Hozzájárulás az adatkezeléshez

 56. A felhasználó megrendeléskor Önként hozzájárul, hogy az Adatkezelő a Pronetkom Kft. megrendeléshez kötelezően előírt esetleges személyes adatait kezelje.
 57. Adatbiztonság

 58. Az Adatkezelő törekszik minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében, hogy az általa használt számítástechnikai rendszerek biztonságát megvalósítsa, különös tekintettel az oldalon tárolt adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására.
 59. A felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

 60. A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését.
 61. A felhasználó kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. A felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, illetve módosítását.
 62. Szolgáltató tiszteletben tartja és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik.
 63. Szolgáltató a Szerződő adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató a Szerződő adatit - a jogszabályokban előírt (pl. számviteli) kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatok kivételével - a szerződés lejárta után legkésőbb 25 napon belül megsemmisíti.
 64. Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.
 65. Cookie kezelés

  A weboldal használat során az Üzemeltető kisméretű, a felhasználóval közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (cookie) telepít a felhasználó számítógépére adatfeljegyzés, a felhasználó azonosítása, a felhasználó további látogatásainak megkönnyítése. Az adatfájlok használata során az Üzemeltetőhöz került adatokat az Üzemeltető nem kapcsolja az adott felhasználó azonosító adataihoz. Az ún. session cookie-k a cookie-kben beállított határidő végével automatikusan törlődnek.

  Az Üzemeltetőnek nem szükséges a felhasználó hozzájárulása az alábbi cookie-k használat során:

  · A jelszóval védett munkamenethez használt cookie;

  · A bevásárlókosárhoz használt cookie;

  · Biztonsági cookie-k ;

  A felhasználó a böngészőjében beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha az Üzemeltető cookie-t kíván elhelyezni a számítógépén, illetve a cookie-k küldését bármikor megtilthatja.

  Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a cookie-k el nem fogadásával  bizonyos oldalak vagy funkciók nem működnek megfelelően, valamint lehetséges, hogy a felhasználó nem kap jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez.

  A felhasználónak lehetőségük van a cookie-kat törölni az Eszközök/Beállítások menüben. általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

 66. Egyéb rendelkezések

 67. Jelen Általános Szerződési Feltételek elfogadásával létrejövő szerződésnek a nyelve magyar, a megkötött szerződések nem írásban kötött szerződésnek minősülnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, az nem visszakereshető. Az Általános Szerződési Feltételek nem utal magatartási kódexre. Felhasználó regisztrációjával és a megbizhatobolt.hu logó használatával automatikusan elfogadja Szolgáltató szerződéskötésére vonatkozó ajánlatát. Az Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók.
 68. Ha a felek bármelyikét Vis Maior esemény akadályozza meg, gátolja vagy késlelteti bármely szerződéses kötelezettségének a teljesítésében, akkor az ilyen fél felelősségre nem vonható, viszont köteles az ilyen esemény bekövetkezését követően, a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül írásban tájékoztatni a másik felet az ilyen eseményről és annak körülményeiről. Vis Maiornak minősül minden olyan eset, amelyért egyik fél sem felelős, azaz az adott fél ésszerűen körültekintő magatartása ellenére sem volt elkerülhető.
 69. Szerződő felek megállapodnak, hogy esetleges vitáikat megpróbálják békés úton rendezni. Amennyiben vitás kérdéseiket ilyen módon nem tudják rendezni, úgy alávetik magukat Szolgáltató székhelye szerinti bíróság kizárólagos illetékességének.
 70. Szolgáltató jogosult az Általános Szerződési Feltételek módosítására, melyet közzétesz a megbizhatobolt.hu oldalon a frissítés megjelölésével. Felhasználó felelőssége, hogy az Általános Szerződési Feltételek változásait figyelemmel kísérje. A módosítást követően a szolgáltatás használata az Általános Szerződési Feltételek módosításának elfogadását jelenti. A mindenkor érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek elérhető a www.megbizhatobolt.hu/aszf internet címen.
 71. A Szerződő tudomásul veszi, hogy a Szolgálató által elvégzett ellenőrzés nem jogi szolgáltatás, és nem minősül jogi tanácsadásnak, illetve nem tekinthető jogi előkészítésnek.
 72. Felhívjuk a vállalkozások és a fogyasztók figyelmét, hogy a megbizhatobolt.hu oldal által rendelkezésre bocsájtott egyedi logó nem azonos a hatáság által védjegyoltalomban meghirdetett Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítvánnyal, vagy a Pozitív Listás igazolással.
 73. A megbizhatobolt.hu weboldalon található webáruházak nem a Szolgáltató (Pronetkom Kft)  tulajdonában vannak és azokat nem a Pronetkom Kft. üzemelteti, ezért az oldalon található termékekért, árakért, ajánlatokért, termékismertetőkért és egyéb információkért felelősséget, garanciát és jótállást a Szolgáltató  (Pronetkom Kft.) nem vállal.  A Szolgáltató (Pronetkom Kft.) nem vállal felelősséget a megbizhatobolt.hu oldalon található webáruházak működéséért, illetve a webáruház által tanúsított kereskedelmi magatartásért.

 

Módosítás: 2016. január 04.

Vásárlói kisokos

Tudja, hogy melyek azok az információk amelyeket mindenképp ellenőriznie kell mielőtt bármit megrendelne az interneten?


Irányelveink

Célunk az elektronikus kereskedelembe vetett bizalom erősítése és a vásárlásokban rejlő kockázatok csökkentése.

Regisztráció

Webáruházak, internetes kereskedők, online értékesítési felülettel rendelkező szolgáltatók részére.